Paddelkompisar

Hej!
Vi är ett Stockholms gäng som träffas ganska regelbundet och paddlar.
Årets mål är att paddla över till Åland.

På denna blogg skall ni kunna följa våra förberedelser och resan över.

Ha det så bra, "nu kör vi". :-)

Lite bakgrund

Vi har nu paddlat ganska seriöst i drygt fem år och tycker att vi tar tag i nya roliga paddlings utmaningar hela tiden.
Först var det "bekvämt" att paddla i Karlbergskanalen, sen tog vi ut svängarna till delar av Mälaren runt Stockholm i kombination med Saltsjö sidan.

På senare tid så gäller året runt paddling och då också gärna långt uti havsbandet.

Det roliga med paddling är dock att det kan vara lika en häftig upplevelse att paddla mitt inne i Stockholm som att vara ute i "vildmarken".

Denna blogg är tänkt att kanske inspirera fler till att våga sig ut i den så roliga motionsformen kajakpaddling.

En "rolig grej" som blivit en hobby och som nu i sommar kommer ta oss på vår hittills största utmaning, att paddla över till Åland.

Hoppas att ni vill "följa med" oss på resan.

Vänliga hälsningar
Paddelkompisar

söndag 1 maj 2011

PREMIÄR!!!!!





Vet inte om ni sett Arlas reklam om betessläpp. Så var det även när jag och Timo skulle premiärpaddla. Nu paddlade ju iofs. Timo,Anders, Calle och Micke redan för två veckor sedan men nu skulle även jag Mats ut och då duger ju inte Mälaren. Nej fint skall det vara, så i Timos och min morgon sms kontakt, gick det att läsa, "vi utgår från Gålö och rundar Muskö, vi måste ha havskänsla". Ja, vi hade läst väderprognosen men uppenbarligen inte riktigt förstått vad 6 månaders paddlingsuppehåll gör med en gammal kropp.

Väl i vattnet vid Gålö, så var det skön medsjö med ganska skapliga vågor. Som ni säkert alla vet så färdas man ganska snabbt från en punkt till en annan i medvind och det är ju kanon om man skall från a till b MEN om man skall från a till b och sen åter till a, så är det ju inte alltid att man uppskattar den sköna vinden när man har den rakt i ansiktet. Inte mer uppskattar man den heller när den ökat från 6 till 12 s/m.

Det är också då, ja eller kanske tom nu 5 timmar efter hemkomst så man för visso känner sig upprymd av en OTROLIGT skön tur/naturupplevelse men KROPPEN, ja, klart sliten MEN det gör ingenting för nu ÄR VI IGÅNG igen.

Så även om vi bägge slet i vågorna och vinden så gick det faktiskt efter vinteruppehållet förvånansvärt bra. Utmaningen var att kroppens "vågminne" behövde en tid att komma tillbaks. Ja, fysiken har väl mer att önska men det är det vi nu skall ägna mer tid åt.

Nu är vi som sagt på gång med flera inplanerade turer med övernattning och spännande utmanande turer.

Ha det så himla bra

Mats

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar